Zamieszczone przez yunior81
Jak wyłączyć halogeny jako dzienne
Zwiń
X
-
Jak wyłączyć halogeny jako dzienne
Koledzy mam problem z magikiem który podłączył mi się komputerem do mojego szkodnika tzn. chciałem żeby mi włączyć światła dzienne i on myślał że ja chce żeby świeciły się przeciwmgielne i tak to ustawił. Gdy powiedziałem że mój szkodnik ma w światłach przeciwmgielnych drugie żarówki zaczął grzebać i znalazł opcję włączającą te światła. Problem jest tylko taki że nie umie wyłączyć przeciwmgielnych. I teraz świecą mi się światła dzienne i przeciwmgielne jako dzienne. A przeciwmgielnych nie mogę włączyć w czasie jazdy z pokrętła. I drugie co zwalił to otwieranie i zamykanie szyb z pilota. Ma ktoś może wiedzę jak to naprawić?
-
-
No tego to on sam nie wie. Użył jakiegoś innego programu nie VCDS-a i teraz działa to tak że jak wyłącza dzienne to wyłączają się też halogeny. A jak chce włączyć halogeny pociągając za pokrętło to nie działają. W przyszłym tygodniu będę chyba w łodzi więc podjadę do kogoś żeby to zobaczył bo trochę to irytujące. Poza tym nielegalne.
Komentarz
-
-
lampion: Lokalizacja w PL pomaga w skierowaniu do klubowicza i/lub zjazdu, gdzie można uzyskać pomoc. Ale faktycznie w Maroku jeszcze zjazdów nie robimy :P
Co do konkretnego bajtu to nie wskażę, ale dam sobie na ręce popatrzeć, jak grzebię w centralnej elektryce - i była tam opcja (w moim sterowniku) DRL through front fog lights.
Komentarz
-
-
lampion, Najlepiej jakbyś wrzucił tu swoje aktualne kodowanie LC sterownika 09: Cent. Elect. i typ tego sterownika.
Ale jak nie masz, to (chyba nie pomylę) musisz w bajci17 zmienić BIT 4 na "niezahaczony"
i sprawdź jeszcze Bajt 20 jaką masz wartość. Powinno być 5C.
A jak chcesz przednie światła mijania jako dzienne w trybie amerykańskim, to dobrze jest ustawić przyciemnienie na około 60-65% w Bajcie 8Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Dzięki alfee. Postaram się to w tym tygodniu sprawdzić i dam znać co i jak.
P.S. Jeżeli używacie CB to mam świetny patent jak można je schować. Niestety wadą jest to, że musi być to Albrecht 6890 który nie jest tani.
[ Dodano: Wto 28 Cze, 11 23:12 ]
Więc pierwszy etap zrobiony tzn. halogeny jako dzienne wyłączone ale pojawiły się kolejne usterki: nie działa otwieranie oraz zamykanie szyb z kluczyka (wcześniej działało) i druga sprawa niby mam zaznaczoną funkcję "come living home" , a i tak nie działa. Mam jeszcze zgłosić się w piątek na dłuższe pogrzebanie w kompie ale przynajmniej widzę, że koleś ogarnia temat. W piątek jak podjadę to podsunę mu rozwiązanie enriquez-a zobaczymy czy sobie poradzi. Aha nie działają jeszcze przeciwmgielne z pokrętła i tak teraz się zastanawiam czy może ta funkcja come living home czegoś nie blokuje?
[ Dodano: Pią 01 Lip, 11 22:38 ]
Dzisiaj byłem w Łodzi i dokończyli mi to co zaczęli we wtorek. Wszystko działa tzn. szyby chodzą z pilota, dzienne również się świecą. Facet włączył mi nawet doświetlanie zakrętów. W każdym razie było mocno namieszane bo zajęło mu to godzinę zanim połapał się co i gdzie jest namieszane. Z szybami okazało się że ten magik wyłączył mi je z Maxi Dota. To co pisał Eriquez było włączone, a jednak nie działało. Chciałem jeszcze włączyć funkcję come living home i niby jest uaktywniona i widzę ją w Maxi Docie ale nie działa i tego nie mogliśmy rozgryźć, ale to może zostawię dla bardziej wprawnej ręki. Jest ktoś z okolic Łodzi albo Warszawy kto dobrze ogarnia temat? No chyba, że jakiś spocik jest planowany?
Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez lampionkropeck czy to skąd jestem ma jakieś znaczenie?
Natomiast faktycznie pytałem w kontakście ewentualnego spotkania.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
Komentarz